ABORRE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
2 aborrer med rogn
-
Saltet og røget rogn
-
50 g groft salt
-
10 g sukker
-
1 citron delt i to
-
Et lille bundt citrontimian
-
1 l vand
-
GRATINERING:
-
100 g rasp fra daggammelt brød (gerne surdejsbrød)
-
100 g blødt smør
-
Røget rogn
-
Saft fra ½ citron
-
KARSE-BEURRE BLANC:
-
100 g finthakket løg
-
100 g finthakket gulerod
-
2 dl Riesling
-
1 tsk. knuste korianderfrø
-
En stor bakke karse
-
100 g smør
Fremgangsmåde
Fileter aborren og læg rognen til side.
Saltet og røget rogn
En saltlage koges op af ovenstående ingredienser og afkøles. Rognen deles i to på lags og lægges i. Saltes heri i ca. 18 timer. Rognen tages herefter op og varmryges. Rognen afkøles og skrabes fri for hinder.
Gratinering
Den røgede rogn, smør og citronsaft blandes sammen.
Raspen kommes i lige inden gratinering.
Aborrefileterne ristes hurtigt på en pande i smør og lægges over på en bradepande. Raspen med rogn fordeles over fileterne, og de gratineres i en varm salamander eller i ovn indstillet på grill indtil fisken er færdigtilberedt.
Karse-beurre blanc
Reducer hvidvin med løg, gulerod og korianderfrø til en fjerdedel. Pisk smørret i. Lige før servering røres karsen i.