BAGT HAVKAT
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
600 g filet af havkat
-
400 g blåmuslinger
-
2 tomater
-
¼ bdt. persille
-
½ bdt. dild
-
1 citron
-
4 dl fiskesuppe (købes hos din fiskehandler)
Fremgangsmåde
Skær et lille kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i kogende vand i 30 sekunder og derefter over i koldt vand, så skindet kan tages af. Skær dem i fire både og fjern kernerne. Skær dem herefter i strimler.
Havkatfileten skæres i fire ens stykker og krydres med salt og peber. Bages i ovnen ved 170°C i 8 minutter. Imens dampes muslingerne – de skal kun lige åbne sig og derefter tages væk fra varmen. Fiskesuppen varmes op.
Dild og persille plukkes i små mundrette stykker og citronen skæres i små stykker.
Anret den bagte havkat i dybe tallerkener. Læg muslingerne rundt i kanten. Væden fra blåmuslingerne blandes med fiskesuppen og den skummes op med en stavblender og hældes over blåmuslingerne. Dild, persille, tomatstrimler og citronstykker anrettes dekorativt.
Bagt fisk
Denne metode er anvendelig til alle typer fisk – og det er en hurtig og nem tilberedningsmåde. Fisken lægges i et fad og bages i ovnen med eller uden lidt væske i fadet.
Pas på ikke at give den for længe – og husk at temperaturen stiger en smule efter, du har taget fisken ud af ovnen.
Jo højere tilberedningstemperatur, desto mere vil kernetemperaturen stige.