Efterår
BLÆKSPRUTTE

BLÆKSPRUTTE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 200 g blæksprutte

  • ½ dl olivenolie

  • 1 håndfuld bredbladet persille

  • 2 fed hvidløg

  • Salt

  • 1 citron

  • 1 lime

  • Sprøde kartofler

  • Chilimayo

Fremgangsmåde


Rengør blæksprutten eller få din fiskehandler til det. Skær blækspruttens kød i tynde strimler (gerne i samme tykkelse som kødet er). Tør strimlerne let med et stykke køkkenrulle.
Klargør grøntsagerne. Hak hvidløg og persille groft. Pres saften af citronen.
Varm en pande op med olivenolien. Tilsæt hvidløg og lad det brune ganske let – det må ikke brænde, men skal tage farve. Steg en god håndfuld blækspruttestrimler i olien og steg med høj temperatur i ca. 20-30 sekunder indtil blæksprutten er blevet mælkehvid (i stedet for gennemsigtig) men ikke mere, for så bliver kødet sejt. Gentag til alle blækspruttestrimler er stegt.
Dryp med citronsaft, smag til med salt og pynt med persille.
Server med sprøde kartofler, lime i både og chilimayo.

22. november 2024 - 11:58