Efterår
CEVICHE AF TORSK

CEVICHE AF TORSK

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g torskefilet

  • 1½ dl friskpresset limesaft

  • 1 rød chili

  • 3 spsk. hakket rødløg

  • 50 g citrusperler

  • 3 stængler aspargesbroccoli

  • ½ granatæble

  • 2 fed hvidløg

  • 3 spsk. friskhakket koriander

  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE:
Torskefileten skæres i tynde skiver (eller i tern på ca. 1x1 cm).
Klargør grøntsagerne og hak chili, hvidløg og rødløg fint. Vend
koriander, chili, hvidløg, rødløg og limesaft sammen og smag
til med salt og peber. Læg fisken på et fad og hæld marinaden
over. Lad den trække mindst 2 timer på køl – gerne længere.
Blancher aspargesbroccolien og skær den ud i mundrette
bidder. Frigør kernerne fra granatæblet.
Lige inden servering hældes saften fra fisken og
grofthakket koriander drysses over som pynt sammen med
aspargesbroccoli, granatæblekerner og citrusperler.

 

TIP:
Husk at bruge helt frisk fisk – det giver altid
det bedste resultat. Inden du starter med
tilberedningen af den rå fisk, så husk at følge
Fødevarestyrelsens anbefalinger vedrørende
indfrysning af fisk, der skal nydes rå. Dette
for at dræbe eventuelle parasitter. Husk
desuden altid at køkkenhygiejnen er en vigtig
parameter, når der tilberedes fødevarer, der
ikke efterfølgende skal varmebehandles.

20. november 2024 - 11:26