Efterår
CEVICHE AF TORSK

CEVICHE AF TORSK

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g torskefilet

  • 1½ dl friskpresset limesaft

  • 1 rød chili

  • 3 spsk. hakket rødløg

  • 50 g citrusperler

  • 3 stængler aspargesbroccoli

  • ½ granatæble

  • 2 fed hvidløg

  • 3 spsk. friskhakket koriander

  • Salt og peber

Fremgangsmåde


Torskefileten skæres i tynde skiver (eller i tern på ca. 1x1 cm).
Klargør grøntsagerne og hak chili, hvidløg og rødløg fint. Vend koriander, chili, hvidløg, rødløg og limesaft sammen og smag til med salt og peber. Læg fisken på et fad og hæld marinaden over. Lad den trække mindst 2 timer på køl – gerne længere.
Blancher aspargesbroccolien og skær den ud i mundrette bidder. Frigør kernerne fra granatæblet.
Lige inden servering hældes saften fra fisken og grofthakket koriander drysses over som pynt sammen med aspargesbroccoli, granatæblekerner og citrusperler.

 

Tip
Husk at bruge helt frisk fisk – det giver altid det bedste resultat. Inden du starter med tilberedningen af den rå fisk, så husk at følge
Fødevarestyrelsens anbefalinger vedrørende indfrysning af fisk, der skal nydes rå. Dette for at dræbe eventuelle parasitter. Husk desuden altid at køkkenhygiejnen er en vigtig parameter, når der tilberedes fødevarer, der ikke efterfølgende skal varmebehandles.

20. november 2024 - 11:26