Efterår
CREMET FISKESUPPE

CREMET FISKESUPPE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 300 g torskefilet (uden skind)

  • 150 g laksefilet (uden skind)

  • 16 store rejer

  • 2½ dl piskefløde

  • 1 liter fiskefond (hjemmelavet eller

  • købt hos din fiskehandler)

  • 300 g gulerødder, squash og porre

  • Bredbladet persille

  • Gulerodsstrimler

  • 100 g smør

  • 1 citron

  • Salt og Peber

FREMGANGSMÅDE:
Begynd med at snitte grøntsagerne i meget fine stave – eller anvend
dem som mere rustikke stykker. Skær fisken i portionsstørrelser og
drys med lidt fint salt. Sæt rejerne på små spyd – brug eventuelt en
rosmarinkvist.
Hæld fiskefonden i en gryde og bring den i kog. Tilsæt fløde og lad
suppen småkoge i 3-5 minutter. Tilsæt de finthakkede grøntsager og lad
dem koge med i ca. 1 minut. Læg fiskestykkerne i suppen og lad den igen
få et opkog. Lad den simre i ca. 1 minut. Smag suppen til med citronsaft,
salt og peber. Til sidst monteres suppen med smør. Pynt med persille og
strimler af gulerod.


TIP: Hvis der ønskes en kraftigere smag på suppen, kan der suppleres
med lidt hønsebouillon.

20. november 2024 - 11:36