Efterår
DAMPET RØDTUNGE

DAMPET RØDTUNGE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 3 rødtunger

  • 4 dl hummerbisque ( se opskrift under saucer)

  • ½ hokkaidogræskar

  • 2 stænger rosmarin

  • 2 fed hvidløg

  • 1 tsk. Piment d ́Espelette

  • ½ pose frisk grønkål

  • 50 g smør

Fremgangsmåde


Få din fiskehandler til at filetere rødtungerne, så du har de rene fileter. Rul med sammen fra halespidsen og op til små ruller. Kernerne skrabes ud af det halve hokkaidogræskar. Fyld rosmarin og hvidløgsfed i og pak det ind i stanniol. Bag det ved 150°C i 45 minutter. Herefter skrabes det møre græskar kød ud med en ske og anrettes på tallerkener (tre klatter pr. tallerken).
Rødtungerullerne dampes i en lav gryde med lidt vand ved og låg på i ca. 3 minutter. Den friske grønkål plukkes i mundrette stykker og dampes let med en klat smør ved, så der stadig er lidt bid i. Krydr med salt og peber. Hummerbisquen varmes op og krydres med Piment d`Espelette.
Skum bisquen op og fordel den i tallerknerne.
Læg tre ruller fisk dekorativt sammen med buketter af grønkål.

 

Dampet fisk

Metoden med at dampe fisk er en både nem og skøn måde at tilberede fisken på, og så opnås et resultat hvor fisken ikke er tør. Dampet fisk er den sundeste måde at spise fisk på.
Anvend en steamer – eller blot et dørslag og en gryde med lidt vand I bunden. Placer fisken i dørslaget og sæt den i gryden.
Alternativt lægges fisk direkte i gryden med lidt væske.

12. december 2024 - 09:56