Efterår
DAMPET TORSK

DAMPET TORSK

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 600-700 g torskefilet

  • 8 dl. persillesauce (se opskrift under saucer)

  • 100 g frisk spinat

  • 50 g smør

  • 1 fed hvidløg

  • 2 tomater

  • 4 stilke bredbladet persille

  • 4 dl. neutral olie til fritering

  • Dildolie

Fremgangsmåde

 

Skær et kryds i toppen af tomaterne og komme dem i kogende vand i ca. 30 sekunder. Derefter skal de over i koldt vand i et par minutter, så skindet kan pilles af. Fjern kernerne og skær tomatkødet i tern.
Torskefileten skæres i portionsstørrelser og dampes i en sauterepande med en smule vand ved og låg på. De skal ikke have mere end 2-3 minutter ved svag damp. Den friske spinat sauteres i brusende smør med et fed hvidløg ved. Krydr med salt og peber.
De fire stilke bredbladet persille friteres i varm olie i ca. 1 minut.
Derefter lægges de på fedtsugende papir og drysses med fint salt.
Læg den dampede torsk på en bund af spinat og pynt med tomattern.
Server med persillesauce og dildolie. Pynt med friteret persille.

12. december 2024 - 09:37