FISKEBURGER
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
700 g havkatfilet
-
2 spsk. hvedemel
-
Flagesalt
-
Sort peber
-
1 dl rasp
-
1 øko citron
-
1 spsk. friskhakket dild
-
1 æg
-
Smør og olie til stegning
-
2 håndfulde grønne salatblade
-
Syltede agurker
-
Syltede rødløg
-
4 burgerboller
-
KRYDDERURTEDRESSING:
-
1½ dl creme fraiche 38%
-
2 spsk. mayonnaise
-
2 dl finthakkede krydderurter (dild, persille, purløg og/eller timian)
-
Flagesalt
-
Sort peber
-
Revet citronskal
Fremgangsmåde
Skyl havkatfileterne og dup dem tørre med køkkenrulle.
Del eventuelt i passende stykker. Bland rasp, dild, revet skal af en citron (gem lidt til dressingen), salt og peber i en skål.
Drys fileterne med lidt hvedemel og vend dem først i sammen- pisket æg og bagefter i raspblandingen. Steg dem gyldne og sprøde på hver side i 5-7 minutter på en varm pande med brusende smør og olivenolie.
Rør en dressing af creme fraiche og mayonnaise til cremen er luftig og lækker i konsistensen. Tilføj krydderurter og rør godt rundt. Smag til med citronskal, salt og peber.
Saml burgeren med salat, fiskefilet, syltede agurker, syltede rødløg og en stor skefuld urtedressing.
Server med en god omgang pommes frites.