Efterår
FISKESUPPE MED TORSK

FISKESUPPE MED TORSK

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 300 g torskefilet

  • 1 løg

  • 1 fed hvidløg

  • 8 dl fiskefond (hjemmelavet eller købt hos din fiskehandler)

  • 1 gulerod

  • ½ squash

  • 1 porre

  • 1 rød peberfrugt

  • 2½ dl piskefløde

  • 2 dl hvidvin

  • 1 citron

  • 1 håndfuld frisk dild

  • Salt og peber

  • Olie til stegning

  • 1 spsk. smør

  • Dildolie

Fremgangsmåde


Klargør grøntsagerne. Hak løg og hvidløg fint. Skær gulerod, squash, porre og peberfrugt i tynde strimler. Sauter løg og hvidløg i en gryde i lidt olie ved middelvarme til de er klare og bløde. Tilsæt derefter fiskefond og hvidvin. Kog op.
Tilsæt fløde, gulerod, squash, porre og peberfrugt, samt torsk skåret i mindre stykker. Lad suppe simre i 2 minutter. Tilsæt smør og smag til med citronsaft, fintrevet citronskal, salt, peber og hakket dild.
Pynt med dråber af dildolie.

20. november 2024 - 11:34