GRØNNE SPINATVAFLER
Til 2 personer
INGREDIENSER
-
SPINATVAFLER:
-
125 g hvedemel
-
75 g grahamsmel
-
½ tsk. bagepulver
-
125 g spinat (frisk eller frossen)
-
3 æg
-
3 dl mælk
-
Smør til stegning
-
1 tsk. flagesalt
-
Friskkværnet peber
-
FYLD:
-
1 ål
-
Smør til stegning
-
2 peberfrugter i forskellige farver
-
2 gulerødder
-
½ friséesalat
-
Syltede rødløg
-
3 spsk. chilimayo
Fremgangsmåde
Spinatvafler
Rør hvedemel, grahamsmel og bagepulver godt sammen i en skål. Skyl spinaten grundigt og kom den derefter i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser. Blend det sammen til en helt ensartet lind dej. Lad gerne dejen hvile i 15-30 minutter, så melet kan absorbere lidt af væden og tykne.
Fordel lidt smør eller olie i et vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne og gennembagt.
Fyld
Gulerødderne skæres i tynde strimler og overhældes med din ynglingssyltelage og trækker et par timer.
Skær peberfrugt i strimler og bræk salaten i mindre stykker.
Få fiskehandleren til at skære ålen ud i portionsstykker.
Steg dem i riiigeligt smør til de er sprøde og saftige.
Fyld de grønne spinatvafler med ålen, syltede gulerodsstrimler og rødløg samt salat og peberfrugter.
Pynt med chilimayo og eventuelt lidt friske krydderurter.