Efterår

GRØNNE SPINATVAFLER

Til 2 personer

INGREDIENSER

  • SPINATVAFLER:

  • 125 g hvedemel

  • 75 g grahamsmel

  • ½ tsk. bagepulver

  • 125 g spinat (frisk eller frossen)

  • 3 æg

  • 3 dl mælk

  • Smør til stegning

  • 1 tsk. flagesalt

  • Friskkværnet peber

  • FYLD:

  • 1 ål

  • Smør til stegning

  • 2 peberfrugter i forskellige farver

  • 2 gulerødder

  • ½ friséesalat

  • Syltede rødløg

  • 3 spsk. chilimayo

Fremgangsmåde

 

Spinatvafler
Rør hvedemel, grahamsmel og bagepulver godt sammen i en skål. Skyl spinaten grundigt og kom den derefter i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser. Blend det sammen til en helt ensartet lind dej. Lad gerne dejen hvile i 15-30 minutter, så melet kan absorbere lidt af væden og tykne.
Fordel lidt smør eller olie i et vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne og gennembagt.


Fyld
Gulerødderne skæres i tynde strimler og overhældes med din ynglingssyltelage og trækker et par timer.
Skær peberfrugt i strimler og bræk salaten i mindre stykker.
Få fiskehandleren til at skære ålen ud i portionsstykker.
Steg dem i riiigeligt smør til de er sprøde og saftige.
Fyld de grønne spinatvafler med ålen, syltede gulerodsstrimler og rødløg samt salat og peberfrugter.
Pynt med chilimayo og eventuelt lidt friske krydderurter.

 

22. november 2024 - 11:36