Efterår

HJEMMELAVET BLØDE TACOS

INGREDIENSER

  • TACO:

  • 300 g hvedemel

  • 50 g fintmalet majsmel (kan erstattes af hvedemel)

  • 1 tsk. salt

  • 2 dl vand

  • 2 spsk. olie

  • CEVICHE AF MULTE:

  • 400 g multefileter uden skind

  • 1 dl friskpresset limesaft

  • 1 tsk. salt

  • 1 nip sukker

  • 1 lille rødløg

  • ½ bdt. purløg

  • Evt. friske urter eller spiselige blomster til pynt

  • 1-2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde


Taco
Bland de to slags mel og salt sammen og tilsæt vandet lidt efter lidt og dernæst olie. Konsistensen skal være tør – men alligevel så dejen stadig kan bearbejdes på en måde, så den ikke smuldrer fra hinanden.
Den må ikke klistre for meget. Form ca. 10-12 små kugler af dejen og rul dem ud så tyndt som muligt.(brug evt. en tortillapresse)
Varm en pande godt op (uden fedtstof) og bag dem enkeltvis ca. 30-40 sekunder på hver side. Hold godt øje. De skal blot lige skal tage farve og se ud til at være 'gennemstegte'. Pas på de ikke får for meget – så bliver de for sprøde og vil dermed knække. Så vend dem af og til indtil de er tilberedte, men stadig bløde.
Efterhånden som de bliver bagt pakkes de ind i et viskestykke (ovenpå hinanden). Kondensen og varmen gør, at de forbliver varme og bløde.


Ceviche af multe
Skær multen i tynde skiver, og anret den på en tallerkn. Bland limesaft med salt og sukker, og rør, til det er opløst. Pil rødløget og hak det fint.
Snit purløg. Dryp limesaften over fisken, top med rødløg og purløg samt evt. urter og blomster. Dryp olivenolie over.


Fyld tacos med fisken og eksempelvis forårsløg, friséesalat, tomatsalsa, chilimayo, sriracha sauce samt lime og citronbåde.

22. november 2024 - 11:59