Efterår
LOBSTER ROLL

LOBSTER ROLL

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 2 hummere – 500-600 g pr. stk.

  • 3 spsk. mayonnaise

  • 1 stængel blegselleri

  • 2-3 cornichoner

  • 1 forårsløg

  • ¼ bdt. purløg

  • ¼ bdt. dild

  • 8 brioche pølsebrød

  • Lidt citronsaft

  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde


Hummerne skal have skåret et snit lige bag hovedet og dernæst flækkes.
Derved er den død på den mest humane måde. Rengør hummerne for tarme og indvolde. Rist haler og kløer i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 175°C til de rammer en kernetemperatur på ca. 57 grader.(Bemærk at kløer og hale ikke nødvendigvis skal have samme tilberedningstid).
Lad hummeren køle ned. Pil kødet ud af skallerne og del det i mundrette stykker.
Husk der er kød i alle led. Gem skallerne til en hummerbisque. Hak grøntsager og krydderurter fint og rør dem sammen med mayonnaise og citronsaft.
Smag til salt og friskkværnet peber.
Vend hummerstykkerne i mayonnaisen og lad dem hvile på køl i en halv times tid. Server i brioche pølsebrød.

12. december 2024 - 10:06