Efterår
MASKINTORSK FRA BOGENSE

MASKINTORSK FRA BOGENSE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 1 kg torsk

  • 1 knoldselleri

  • 4 store løg

  • 150 g smør

  • 1 pakke syltekrydderier (eller 1 stor spsk. hel sort peber, 2-3 spsk. gule sennepsfrø og 1 tsk. korianderfrø)

  • 2-3 laurbærblade

  • 1-2 tsk. salt (efter smag)

  • Chilipulver

  • 1 kop eddike

  • 2 kopper vand

  • 2 spsk. hvedemel

  • 4-5 spsk. vand

  • Sellerichips

Fremgangsmåde


Torsken renses og skæres i passende stykker.
Klargør grøntsagerne og skær knoldselleri samt løg i tynde skiver.
Pak en gryde af passende størrelse på følgende måde:
Læg hovedet og bugstykkerne i bunden af en gryde med smør, krydderier og salt. Læg dernæst skiftevis torskestykker, selleri, løg og smørskiver i gryden. Tilsæt lidt chili. Succesen ligger i at pakke gryden. Tilsæt eddike, vand og laurbærblade. Lad det simre i ca. 1 time ved svagt blus – til de øverste torskestykker er hvide.
Tilsæt meljævning af vand og hvedemel i siderne af gryden og drej gryden. Der må ikke røres i gryden – kun drejes.
Det skal ikke jævnes for meget. Serveres med små sellerichips og en dejlig kold øl.

12. december 2024 - 09:43