MASKINTORSK FRA BOGENSE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
1 kg torsk
-
1 knoldselleri
-
4 store løg
-
150 g smør
-
1 pakke syltekrydderier (eller 1 stor spsk. hel sort peber, 2-3 spsk. gule sennepsfrø og 1 tsk. korianderfrø)
-
2-3 laurbærblade
-
1-2 tsk. salt (efter smag)
-
Chilipulver
-
1 kop eddike
-
2 kopper vand
-
2 spsk. hvedemel
-
4-5 spsk. vand
-
Sellerichips
Fremgangsmåde
Torsken renses og skæres i passende stykker.
Klargør grøntsagerne og skær knoldselleri samt løg i tynde skiver.
Pak en gryde af passende størrelse på følgende måde:
Læg hovedet og bugstykkerne i bunden af en gryde med smør, krydderier og salt. Læg dernæst skiftevis torskestykker, selleri, løg og smørskiver i gryden. Tilsæt lidt chili. Succesen ligger i at pakke gryden. Tilsæt eddike, vand og laurbærblade. Lad det simre i ca. 1 time ved svagt blus – til de øverste torskestykker er hvide.
Tilsæt meljævning af vand og hvedemel i siderne af gryden og drej gryden. Der må ikke røres i gryden – kun drejes.
Det skal ikke jævnes for meget. Serveres med små sellerichips og en dejlig kold øl.