MEUNIÈRESTEGT SKRUBBE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
4 flåede skrubber (normalt bruges rødspætter, men i efteråret er skrubberne på toppen)
-
4 dl rugmel
-
4 spsk. tyttebærsyltetøj
-
1 kg kartofler
-
½ bdt. persille
-
250 g smør
-
1 citron
-
PERSILLESAUCE:
-
50 g. smør
-
1 spsk. mel
-
½ l piskefløde
-
½ bdt. persille
-
Citronsaft
Meunièrestegt fisk
Meunière er fransk og betyder, at fisken tilberedes efter møllerkonens manér. Møllerens kone havde let adgang til mel og deraf kommer tilberedningsmetoden meunière. Fisken vendes i en eller anden form for mel og stegt på en pande i smør. Meunièrestegning er netop velegnet til fisk, da den lette panering lader fiskens delikate smag få plads til at glimre.
Fremgangsmåde
Start med persillesaucen – smelt smørret og pisk hvedemelet i. Rist det godt igennem og hæld piskefløde på lidt ad gangen.
Suppler eventuelt med lidt mælk. Smag til med hakket persille samt salt og peber og frisk citronsaft. Kog kartoflerne og vend dem med hakket persille.
Skrubberne vendes i rugmel og steges på en pande i smør til de er gyldne og sprøde på begge sider.
Anret de stegte skrubber med tyttebærsyltetøj, kogte kartofler, persillesauce og stegesmørret fra panden.