Efterår
OVNBAGT TORSK

OVNBAGT TORSK

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g torskefilet

  • 3 gulerødder

  • 1 spsk. olivenolie

  • ½ bdt. timian

  • 500 g bagekartofler

  • 2 porrer

  • 1½ dl hønsebouillon

  • Purløg

  • 2 skalotteløg

  • 1 spsk. dijonsennep

  • 2 dl. piskefløde

  • Kørvel til pynt

FREMGANGSMÅDE:
Skær torskefileten i 4-6 passende portionsstykker. Læg dem
i et smurt, ovnfast fad og krydr med salt og peber. Sæt fadet i
køleskabet til fisken skal bages (10 minutter før spisetid).
Klargør grøntsagerne. Skær kartofler og gulerødder i mindre
tern og porrer i skiver. Bland det sammen og vend med olivenolie,
grofthakket timian, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen ved
200°C i 30-35 minutter til de er møre. Bag torsken med de sidste
10 minutter af tilberedningstiden.
Hak skalotteløg fint og kog dem i hønsebouillon i 4-5 minutter
indtil der er 1 dl tilbage. Tilsæt fløde og kog videre et kort øjeblik.
Tag gryden fra varmen, pisk sennep i og krydr med salt, peber og
finthakket purløg.

20. november 2024 - 11:32