RISTET HAVTASKE-MEDALJONER
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
8 medaljoner af havtaske
-
3 gulerødder i forskellige farver
-
1 løg
-
1 dl hvidvin
-
1 dl vand
-
2 laurbærblade
-
1 korianderfrø
-
250 g smør
-
1 citron
-
3 dl. neutral olie
-
½ bdt. dild
-
PYNT:
-
brøndkarse, spiselige blomster, tomattern
Ristet fisk
At riste betyder at stege en fisk eller en anden råvare ved høj varme med eller uden olie.
Der kan ristes i ovn, på pande eller grill. Formålet med denne tilberedningsmetode er at opnå en sprød skorpe, en gylden farve og en perfekt stegt fisk.
Fremgangsmåde
Blend dild og neutral olie i 5 minutter til den bliver helt irgrøn.
Klargør grøntsagerne. Skær løg i både og gulerødder i tynde skiver.
Kog hvidvin og vand op. Læg løg, gulerødder, korianderfrø og laurbærblade i den varme lage. Efter 20 minutter sigtes væsken over i en gryde og koges op. Smør i tern piskes i den varme lage – det kan med fordel gøres med en stavblender.
Juster saucen med salt og peber samt frisk citronsaft.
Medaljoner af havtaske ristes på en varm pande i neutral olie til de er gyldne ca. 1-2 minutter. Derefter vendes de og får 30 sekunder på den anden side. Server straks.
Læg de gyldne medaljoner i midten af tallerkenen. Hæld saucen ud over og pynt med de tynde strimler af gulerod og løgbåde fra syltelagen. Tomatternene og den grønne olie fordeles og til sidst pyntes med brøndkarse og spiselige blomster.