Efterår
SPRØDE KREBSERULLER

SPRØDE KREBSERULLER

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 1 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 250 g champignon

  • 20 krebsehaler

  • 1 gulerod

  • 1 tsk. finthakket rød chili

  • 1 spsk. fintrevet ingefær

  • 1 spsk. fishsauce

  • 1 spsk. soyasauce

  • 1 tsk. sukker

  • 1 tsk. olivenolie

  • 35 g glasnudler

  • Forårsrulleplader

  • Vand til pensling

  • 1 liter fritureolie

  • Sur-sød chilisauce

FREMGANGSMÅDE
Klargør grøntsagerne og hak løg, hvidløg og champignon fint. Sauter de tre ingredienser på en pande i olie ved høj varme. Løgene skal blot lige blive klare og bløde.
Riv guleroden groft. Kom gulerod, chili, ingefær, fisshsauce, soyasauce og sukker ved. Steg videre et par minutter. Smag til med fishsauce, ingefær, salt og peber og vend krebsehaler i.
Hæld kogende vand over glasnudlerne og lad dem stå et halvt minut.
Kom fyld på skrå på midten af et stykke forårsrulledej sammen med lidt glasnudler. Rul fra det ene hjørne over fyldet, fold de to andre hjørner ind over midten, så siderne lukkes og rul derefter det sidste hjørne rundt.
Pensl med koldt vand eller æggehvide og læg de fyldte forårsruller med lukningen nedad til de skal steges.
Varm en gryde op med olie. Tjek temperaturen ved at stikke et trægrillspyd i den varme olie. Det skal bruse lidt op omkring træet, så er olien perfekt varm.
Steg forårsrullerne ad flere omgange så der ikke er for mange i gryden ad gangen.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle inden servering.
Server med peanutdip og sur-sød chilisauce.

22. november 2024 - 11:48