Efterår
STEGT SKÆRISING

STEGT SKÆRISING

INGREDIENSER

  • 4 store skærisingfileter

  • 1 kop mel med lidt salt og peber

  • Ca. 150 g rejer

  • 8 broccoliasparges

  • SAUCE:

  • 1 dl fiskebouillon/fond

  • 50 g smør

  • 1½ dl mel

  • ½ l. sødmælk

  • Friskhakket dild

  • Lidt citron

Fremgangsmåde

 

Saucen
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet under piskning. Tilsæt bouillon stadig under piskning. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der fortsat piskes, så der ikke kommer melklumper i saucen.
Når saucen har den ønskede konsistens, smages den til med salt, peber og citronsaft.
Inden servering vendes den friske dild i saucen.

 

Fisken
Vend fileterne i melet og steg dem på en pande i rigeligt smør til de er gyldne. Steg samtidig broccoliaspargesene hårdt på en anden pande så de stadig har bid men får stegeskorpe.


Anret som vist på billedet.

2. januar 2025 - 12:09