STEGT SKÆRISING
INGREDIENSER
-
4 store skærisingfileter
-
1 kop mel med lidt salt og peber
-
Ca. 150 g rejer
-
8 broccoliasparges
-
SAUCE:
-
1 dl fiskebouillon/fond
-
50 g smør
-
1½ dl mel
-
½ l. sødmælk
-
Friskhakket dild
-
Lidt citron
Fremgangsmåde
Saucen
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet under piskning. Tilsæt bouillon stadig under piskning. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der fortsat piskes, så der ikke kommer melklumper i saucen.
Når saucen har den ønskede konsistens, smages den til med salt, peber og citronsaft.
Inden servering vendes den friske dild i saucen.
Fisken
Vend fileterne i melet og steg dem på en pande i rigeligt smør til de er gyldne. Steg samtidig broccoliaspargesene hårdt på en anden pande så de stadig har bid men får stegeskorpe.
Anret som vist på billedet.