Efterår

SUSHI MED SANDART

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • RISENE:

  • 7 dl sushiris (600 g)

  • 8 dl vand

  • 8 spsk. sushiriseddike

  • 4 spsk. sukker

  • 1 tsk. salt

  • FYLD TIL RULLERNE:

  • Tangplader

  • Lyse sesamfrø

  • 2 fileter af sandart

  • Flødeost

  • Chilimayo

  • 1 bdt. forårsløg

  • 1 mango

  • 1 rød peberfrugt

  • ½ agurk

  • 2 avokadoer

  • 1 pakke sukkerærter

FREMGANGSMÅDE
Bland eddike, salt og sukker i en skål. Rør rundt indtil sukker og salt er opløst.
Kom risene i en skål og fyld den med koldt vand. Vask risene blidt og kasser vandet, når det er mælkehvidt. Gentag indtil vandet er klart(ca. 5 gange).
Dæk risene med koldt vand og lade dem stå i blød i 1 time. Hæld risene i en si og lad dem stå og dryppe af i 1 time. Kom risene i en tykbundet gryde sammen med vandet og dæk med et tætsiddende låg. Bring den i kog over middel varme. Lyt til hvornår vandet koger(løft ikke låget). Når det koger skrues der ned til lav varme og risene koges i 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad risene stå og trække i 15 minutter (løft ikke låget).Spred risene jævnt ud i et kar (helst af træ). Tilsæt langsomt eddikeblandingen og køl risene ned til stuetemperatur mens du “skærer” igennem risene med en træske e. lign.


Makiruller
Klargør grøntsagerne og skær alt fyldet ud. Sæt en skål med koldt vand klar.
Dyp dine hænder i vandet, så risene ikke sidder så godt fast på fingrene.
Placer et halvt stykke tang på en rullemåtte med den glatte side nedad. Fordel risene i et tyndt lag ud over tangen. Lad lidt tang være bart i toppen. Læg det ønskede fyld på midten af tangen og fold måtten sammen på midten. Rul sushi-rullen fremad helt stramt i små ryk, mens der presses godt nedad på rullen. Dernæst rulles én gang tilbage, og rullen er klar.
Fugt en skarp kniv og skær herefter rullen ud i 8-10 stykker. Sushien er nu klar til servering. Sushistykkerne dyppes i lidt soyasauce inden de spises.

 

Uramakiruller(inside-out makiruller)
Når makirullerne har risene udvendig, kaldes de for uramaki, inside-out
eller California Rolls.
Læg et stykke husholdningsfilm eller en plastikpose uden om rullemåtten.
Halver tangpladen og fordel risen på hele pladen(der skal ikke være bart i toppen).
Drys med lidt sesam og vend tangpladen med risen på. Læg det ønskede fyld ovenpå tangpladen, hvorefter der rulles som beskrevet ovenfor med makirullerne.


Nigiri
Nigiri er den helt klassiske sushi-type, hvor navnet(som betyder finger)refererer til den aflange stribe ris, som er belagt i dette her tilfælde med sandart.

22. november 2024 - 11:37