Efterår
TORSK I TYNDE SKIVER

TORSK I TYNDE SKIVER

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 400 g torskefilet

  • ½ romanescokål

  • Ørredrogn

  • 1 tsk. Piment d ́Espelette

  • ½ friséesalat

  • ½ agurk

  • 2 tomater

  • 2 stængler blegselleri

  • 1 bdt. brøndkarse

  • 4 spsk. mayonnaise

  • Evt. spiselige blomster til pynt

Fremgangsmåde


Skær torskefileten i tynde skiver og anret dem på tallerkener, så de ligger helt tæt i en cirkel. Sæt dem i ovnen ved 150°C i 1-2 minutter – lige til torsken er let tilberedt. Derefter tilberedes garnituren, som lægges rundt om fisken. Klargør grøntsagerne. Romanescokålen skæres i små buketter og dampes ganske kort, så der stadig er bid i. Salaten plukkes, så det kun er det hvide, der bruges. Med et parisiennejern udstikkes små agurkekugler. Med en tyndskræller skrælles lange bånd af blegselleri. Læg dem i en skål med kold vand – i løbet af ganske kort tid krøller de sjovt og dekorativt sammen. Skær tomat uden kerner i små stykker.
Blend eller hak brøndkarsen fint og rør den op i mayonnaisen.
Krydr torskeskiver med salt, peber samt Piment d ́Espelette og fordel ørrdrognenud over skiverne. Rundt om fisken anrettes et lille landskab af alle de tilberedte garniturer. Det er en ret, der sagtens kan laves op til 20 minutter før den skal serveres.

12. december 2024 - 09:34