Efterår

TUN NDUJA

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 350 g frisk tun (slag, hale, afskær)

  • 1 spsk. lys misopasta

  • 1 spsk. Sambal Oelek

  • 1 grillet peberfrugt

  • 1 tsk. røget paprika

  • ½ tsk. kværnet sort peber

  • ½ tsk. fint salt

  • ½ tsk. stødt fennikelfrø

  • 5 g chipotle chili

  • 35 g smør i tern

Fremgangsmåde

 

Tun hakkes på kødhakker og bages ved 150°C i 10-15 minutter. Tilsæt smørtern mens kødet stadig er lunt.
Miso, sambal oelek, grillet peberfrugt, paprika, peber, salt, fennikelfrø og chipotle chili blendes til en glat pasta, som vendes i tunen, når denne er afkølet helt. Smag evt. til med lidt citronsaft. Nduja kommes i lufttæt beholder.

2. januar 2025 - 12:16