Efterår

VARMRØGET MAKREL

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 400 g varmrøget makrel

  • 2 dl fuldkornsris

  • 250 g grønne bønner

  • 500 g broccoli

  • 1 avocado

  • Saft af ½ citron

  • 100 g spæde salater

  • 1 bdt. forårsløg

  • 1 lille bdt. bredbladet persille

  • 1 fed hvidløg

  • 1 spsk. olivenolie

  • 1 spsk. rød- eller hvidvinseddike

  • Salt og peber

  • LØVSTIKKEDRESSING

  • 2 dl yoghurt naturel

  • 1 spsk. mayonnaise

  • Salt og peber

  • 1 bdt. løvstik

FREMGANGSMÅDE
Kog risene efter anvisning på pakken. Kom dem herefter i en si og lad dem afdryppe helt. Klargør grøntsagerne og del broccolien i små buketter. Kog bønner og broccoli i letsaltet vand i ca. 3 minutter så de er møre med lidt bid i.
Lad grøntsagerne afkøle. Halver eventuelt bønnerne.
Skær avokadoen i mindre stykker og dryp citronsaft over.
Hak hvidløget fint, snit forårsløgene og hak persillen.
Vend de afkølede ris med bønner, broccoli, forårsløg, salat, persille, hvidløg og olivenolie. Smag salaten til med vineddike, salt og peber. Del makrellen i mindre stykker og fordel dem hen over salaten. Pynt med avokado. Server salaten med et lækkert flute og løvstikkedressingen.


Løvstikkedressing:
Rør yoghurt med mayonnaise og smag til med salt og peber.
Hak løvstikken og vend den i dressingen.

22. november 2024 - 11:52