Forår
CAVIAR

CAVIAR

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • Ca. 100 g. kaviar af god kvalitet (spørg din fiskehandler)

  • 250 g creme fraiche 38%

  • 1 røgpistol eller lidt røgessens

  • 1 udstikkerring, kop eller lign.

  • VAFFELDEJ:

  • 2 æg

  • 2 dl kærnemælk

  • 1 citron, saft og skal heraf

  • 130 g smør

  • 11/2 tsk. bagepulver

  • 250 g hvedemel

  • 11/2 tsk. salt

  • 1 bdt. blandede krydderurter – ex. dild, kørvel, purløg

Fremgangsmåde

 

Vaffeldej
Æggene skilles i æggehvide og æggeblomme. Æggeblommerne piskes luftige i en skål, hvorefter mælk, citronsaft og skal tilsættes. Smør smeltes i en gryde over medium varme, hvor det bruner let. Herefter tilsættes smørret til ægge- og mælkeblandingen. Bagepulver, mel og salt røres sammen, og vendes sammen med de våde ingredienser samt de grofthakkede urter. Æggehviden piskes helt stiv med en håndmixer, hvorefter den stive æggehvide vendes forsigtigt ind i dejen.
Bag vaflerne i et vaffeljern, der er smurt med smør.

 

Røget creme fraiche
Creme fraichen lægges i et lille fad, der dækkes med film.
Stik slangen fra røgpistolen ind under filmen og hold filmen tæt om slangen. Brug pistolen til at puste røg ind under filmen og lad det hvile under filmen til det smager af røg.
Udstik vaflerne dekorativt og læg kaviaren på. Tag en lille skefuld creme fraiche og anret det på tallerkenen som på billedet. Pynt med urter og server.

3. januar 2024 - 15:17