DAMPET KULLER
Til 2 personer
INGREDIENSER
-
350 g filet af kuller skåret i 2 fileter
-
1 dl fiskefond
-
2 dl piskefløde
-
100 g rygeost
-
500 g kartofler
-
100 g smør
-
1 bdt. persille
-
1 l rapsolie
-
2 fed hvidløg
-
Kørvel til pynt
Fremgangsmåde
Fiskefond og piskefløde koges op. Halvdelen af smørret og rygeost blendes med en stavblender i saucen og den smages til med lidt salt og peber.
Kartoflerne koges møre (gem tre kartofler) og moses groft med resten af smørret, finthakket persille og hvidløg. Smag til med salt og peber til en lækker og grov urtekartoffelmos.
Persille og rapsolie blendes i en høj blender i 5 minutter ved højeste hastighed – derved opnås en dejlig, flot grøn olie.
Skær kuller i strimler på 2 cm og flet dem sammen. De dampes i en gryde i 6-8 minutter med lidt vand og med låg på.
De sidste tre kartofler skæres i tynde skiver på et mandolinjern og steges gyldne og sprøde i rapsolie