DAMPET LANGE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
800 g filet af lange
-
Romanesco
-
Gulerødder i forskellige farver
-
Frisk Spinat
-
Skovsyre, dild og persille til pynt
-
BEURRE BLANC SAUCE:
-
1 skalotteløg
-
2 dl hvidvin
-
2 spsk. hvidvinseddike
-
200 g smør
-
5 peberkorn
-
½ citron
-
Evt. stilke fra dild, persille, laurbær eller lignende
Fremgangsmåde
Til saucen hældes hvidvin, hvidvinseddike, finthakket skalotteløg, peberkorn og urter i en gryde. Kog blandingen op. Lad væsken koge ved god varme til den har reduceret til ca. ½ dl. Sigt væden igennem en finmasket si og hæld den tilbage i gryden. Skær det kolde smør i mindre tern. Sæt gryden tilbage på blusset og lad væden varme op – skru derefter ned til svag varme.
Tilsæt smørret – én terning ad gangen. Pisk grundigt med et piskeris til terningen er smeltet, og tilsæt dernæst næste terning. Bliv ved til smørret er brugt. Saucen skal piskes konstant – på den måde får du en lækker fed og cremet beurre blanc. Saucen må IKKE komme op og koge. Smag den til med salt og peber samt citronsaft.
Klargør grøntsagerne. Skær og bræk gulerødder samt romanesco i mundrette stykker. Damp dem let i en gryde med lidt vand og en klat smør.
Langen skæres i portionsstykker og dampes under låg i en sauterpande med lidt vand ved i ca. 6-8 minutter.
Anret grøntsagerne rundt i kanten på tallerken pynt med spinatblade, skovsyre og krydderurter. Læg en portion sauce i midten og placer den dampede fisk oven på.