Forår
FISH AND CHIPS

FISH AND CHIPS

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 600 g fileter af hvilling

  • 2½ dl øl

  • 200 g hvedemel

  • ½ tsk bagepulver

  • Flagesalt

  • Friskkværnet peber

  • 2 spsk. hvedemel (til at sigte over fisken)

  • 1 liter olie (velegnet til friture)

  • POMMES FRITES:

  • 6 store bagekartofler

  • 1½-2 liter olie (velegnet til friture)

  • Groft salt eller kryddersalt

  • SAUCE TARTARE:

  • 2 dl. mayonnaise

  • ½ dl. creme fraiche 18%

  • 2 spsk. hakkede cornichoner

  • 1 spsk. hakket kapers

  • 1 skalotteløg

  • 2-4 tsk. dijonsennep

  • 1 spsk. finthakket persille eller purløg

  • Lidt citronsaft

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

 

Sauce tartare

Hak skalotteløg fint og bland alle ingredienser sammen. Smag til med salt og peber samt eventuelt ekstra dijonsennep og citronsaft.

 

Fisk
Bland mel med bagepulver, salt og peber. Pisk langsomt øl i til dejen er lind og flydende. Lad dejen hvile en halv times tid. Skær fisken i passende stykker og dup fiskestykkerne helt tørre med køkkenrulle. Varm en gryde med olie op. Olien har den perfekte temperatur på omkring 175 grader. Den skal småsyde, når der forsigtigt stikkes enden af en trægrydeske i olien. Sigt lidt hvedemel over fiskestykkerne og dyp derefter fiskestykkerne i øldejen. Sænk forsigtigt to stykker fisk ad gangen ned i den varme olie. Steg til de er gyldne og sprøde. Tag fisken op med en hulske og lad den dryppe godt af på et stykke køkkenrulle.

 

Pommes frites

Skyl kartoflerne og skræl dem. Skær ender og sider på kartoflerne væk, så man kan skære helt perfekte pomfritter. Skær kartoflerne i skiver á ca. 1 cm. og dernæst skæres skiverne til pomfritter, så de er ca. 1×1 cm. Det er vigtigt, at de er samme størrelse, så de bliver tilberedt ens. Kom pomfritter op i en stor skål med koldt vand. Her skal de ligge i ca.15 minutter – for at fjerne så meget stivelse som muligt. Imens pomfritterne ligger i vandet varmes olien op til 130 grader. Hæld vandet fra pomfritterne, og skyl dem grundigt igen i vand. Nu skal pomfritterne tørres i et viskestykke eller lignende. Blancher pomfritterne i den varme olie i 8 -10 minutter. Tag pomfritterne op af olien med en hulske og lad dem dryppe af. Spred dem ud på en bageplade og lad dem køle af. Varm olien op til 180 grader og kom de afkølede pomfritter tilbage i olien og steg dem til de er helt gyldne og sprøde. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af. Drys med dit favoritkrydderi eller kryddersalt.

27. november 2024 - 11:03