FJORDREJER
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
300 g hjemmepillede fjordrejer
-
4 skiver surdejsbrød
-
½ bdt. dild
-
Blandede salatblade
-
Salt og peber
-
Lidt sukker
-
MAYONNAISE:
-
1 æggeblomme
-
1½ dl rapsolie
-
1 spsk. dijonsennep
-
Salt
-
Cidereddike
Fremgangsmåde
Til mayonnaise piskes æggeblommen, salt, sennep og en anelse cidereddike med en elpisker til det er tykt og hvidt. Pisk herefter olien i i en tynd stråle – det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt indtil konsistensen er god tyk og 'skælvende'.
Smag til med salt, peber og eventuelt lidt ekstra eddike.
Smag rejerne til med lidt salt og peber samt eventuelt en knivspids sukker for lige at fremhæve smagen.
Anret salatblade på brødet og læg rejerne herpå. Pynt med dild og små dupper mayo.
Server resten af mayoen ved siden af.
Pil rejerne med et par svuptag
Har du bestemt dig for selv at pille rejerne, så er her en teknik, der gør pillearbejdet lettere. :
• Først brækkes hovedet af.
• Dernæst kan rygskallen trækkes af
• Hiv forsigtigt i halen så den falder af - og rejen er pillet.