FJORDREJER
Til 2 personer
INGREDIENSER
-
200 g fjordrejer
-
2 æggeblommer
-
140 g smør
-
½ tsk. flagesalt
-
½ citron
-
1 dl piskefløde
-
Friskkværnet peber
-
6 skiver baguette
-
3 spsk. olivenolie
-
½ bdt. purløg
Fremgangsmåde
Smelt smørret ved lav varme i en gryde. Det er kun det klarede smør, der skal bruges. Vallen, der kommer til at ligge i bunden, skal ikke bruges. Lad smørret køle lidt af. Kom æggeblommer i en ren gryde pisk dem sammen med citronsaft og salt. Varm op under lav varme til æggeblommerne begynder at tykne.
Pisk det klarede smør i langsomt og lidt ad gangen. Tag gryden af varmen, når alt smørret er pisket ind i saucen.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i saucen. Smag til med salt og en smule peber samt fintsnittet purløg.
De tynde skiver af baguette pensles med olivenolien og bages gyldne og lækre i ovnen ved 200°C