Forår
FJORDREJER

FJORDREJER

Til 2 personer

INGREDIENSER

  • 200 g fjordrejer

  • 2 æggeblommer

  • 140 g smør

  • ½ tsk. flagesalt

  • ½ citron

  • 1 dl piskefløde

  • Friskkværnet peber

  • 6 skiver baguette

  • 3 spsk. olivenolie

  • ½ bdt. purløg

Fremgangsmåde


Smelt smørret ved lav varme i en gryde. Det er kun det klarede smør, der skal bruges. Vallen, der kommer til at ligge i bunden, skal ikke bruges. Lad smørret køle lidt af. Kom æggeblommer i en ren gryde pisk dem sammen med citronsaft og salt. Varm op under lav varme til æggeblommerne begynder at tykne.
Pisk det klarede smør i langsomt og lidt ad gangen. Tag gryden af varmen, når alt smørret er pisket ind i saucen.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i saucen. Smag til med salt og en smule peber samt fintsnittet purløg.
De tynde skiver af baguette pensles med olivenolien og bages gyldne og lækre i ovnen ved 200°C

2. januar 2025 - 09:47