Forår
HELSTEGT RØDSPÆTTE

HELSTEGT RØDSPÆTTE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 hele rødspætter

  • 1 æg

  • 2 dl rugmel

  • Salt og peber

  • Smør og olie til stegning

  • 600 g små kartofler med skræl

  • 5 gulerødder i forskellige farver

  • Persille og dild til pynt

  • PERSILLESOVS:

  • 2 spsk. smør

  • 2 spsk. hvedemel

  • 5 dl mælk

  • 1 citron

  • 2 håndfulde finthakket persille

  • Salt og peber

Fremgangsmåde


Skyl og rens rødspætterne grundigt og dub dem tørre med køkkenrulle.
Vend dem i sammenpisket æg og derefter i rugmel blandet med salt og peber.
Lad dem hvile i 10 minutter, så paneringen sætter sig.

 

Smelt smør og olie på en pande og steg rødspætterne gyldne ved middel varme i 7-8 minutter på hver side. Vent gerne med at vende dem, til de er helt færdigstegte på den ene side, hvorefter de kan stege færdig på den anden side.

 

Kom kartoflerne i en gryde med rigeligt letsaltet koldt vand. Kog op og kog derefter i 15-20 minutter eller til de er møre alt efter størrelsen. Gem lidt af kartoffelvandet til saucen, når vandet hældes fra.
Skræl gulerødder og skær dem i mund- rette stykker. Lav også nogle aflange strimler og sno dem dekorativt rundt når du anretter tallerkenen.

 

Til persillesovsen smeltes smørret i en lille kasserolle. Pisk hvedemel i til en melbolle.
Pisk derefter mælk og kartoffelvand i lidt ad gangen til saucen har en god konsistens. Kog sovsen igennem et par minutter under omrøring og smag den derefter til med citronsaft, fintrevet citronskal, masser af persille samt salt og peber.

22. november 2024 - 12:49