Forår
HORNFISK

HORNFISK

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • FISK:

  • 800 g hornfiskefilet

  • 4 spsk. sennep

  • 1 skalotteløg

  • ½ bdt. estragon

  • 100 g hvedemel

  • Salt og peber

  • Smør og olie til stegning

  • SALAT:

  • ½ knoldselleri

  • 2 spsk. mayonnaise

  • 2 spsk. creme fraiche

  • 2 tsk. citronsaft

  • Cayennepeber

  • ½ bdt. bredbladet persille

  • SAUCE:

  • 100 g smør

  • 1 gl. kapers

  • 2 spsk. balsamicoeddike

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

 

Fisken
Skrab skindet fri for skæller og skyl med koldt vand. Fjern eventuelle småfinner og ben. Del fileterne i otte lige store stykker. Krydr kødsiden med salt og peber og smør sennep på. Hak skalotteløg fint og fordel sammen med plukket estragon udover senneppen. Fold fisken sammen og vend dem i melet. Varm smør og olie op på en pande og steg hornfisken gylden i 3-4 minutter på hver side.

 

Salat
Skræl knoldselleri og skyl det grundigt. Skær i små stave.
Kog stavene møre i letsaltet vand i 2 minutter. Hæld vandet fra og tilsæt iskoldt vand så stavene ikke koger videre – men bliver sprøde og lækre.
Vend creme fraiche, mayonnaise, citronsaft og cayennepeber sammen i en skål. Hak persille i tynde strimler og vend i dressingen sammen med selleristavene.

 

Sauce
Smelt smørret i gryden indtil det begynder at brune. Hæld balsamico i smørret og lad det bruse af.
Hak kapers groft og hæld dem i smørret. Lad det simre i et par minutter.
Servér hornfisken med salaten og et par skeer af smørret udover.

12. december 2024 - 10:37