HUMMER
Til 2 personer
INGREDIENSER
-
1 hummer
-
1 mango
-
½ papaya
-
2 spsk. citrusperler
-
75 g smør
-
10 g ingefær
-
4 spsk. soya
-
Kørvel og tallerkensmækker
Fremgangsmåde
Afliv hummeren:
En skarp kniv stikkes ned i det kryds, hummeren har i hovedet.
Den dør øjeblikkeligt ved denne behandling og vil nu intet kunne mærke. Hvis den fortsat bevæger sig, skyldes det udelukkende de mange nervetråde, hummeren indeholder.
Kog hummeren i en stor gryde i 8-10 minutter (afhængig af størrelse).
Mango og papaya skrælles og skæres i mindre tern. Smørret smeltes – lad det bruse op så vallen begynder at karamellisere. Tilsæt Soya og fine strimler af ingefær.
Hummeren flækkes på langs, og halekødet pilles ud. Kløerne knuses let og kødet pilles ud. Hvis der er hummerkoral i skjoldet på hummeren, tages dette ud og hakkes fint. Det kan anvendes som pynt. Koral er en cremet masse hos hun- hummerne – det er forstadiet til rogn.
Anret hummerkødet i de dekorative skaller, fordel mango og papaya rundt omkring og sammen med den brunede smørmarinade med soya og ingefær. Pynt retten med lidt citrusperler samt kørvel og tallerkensmækker