KARTOFFELSUPPE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
SUPPE:
-
500 g kartofler
-
2 porrer
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
8 stilke timian
-
2 spsk. koldpresset rapsolie
-
4 dl vand
-
¼-1/2 l fløde efter smag
-
Salt og peber
-
20 g smør
-
4 spsk. æblecidereddike
-
OLIE:
-
2 bdt. dild (plukket fri for stilke)
-
3 dl smagsneutral olie
-
STENBIDERROGN:
-
200 g renset stenbiderrogn
-
Salt og peber
Fremgangsmåde
Suppe
Skær kartofler, porrer, løg og hvidløg i grove terninger og pluk bladene af timianstilkene. Sæt en gryde over ved svag varme, og steg alle grøntsagerne i olien sammen med timianbladene. Hæld vand på og lad suppen simre ca. 40 minutter til grøntsagerne er fuldstændig møre. Blend suppen med en stavblender sammen med smør og eddike, så den får en glat konsistens. Smag suppen til med fløde, salt og peber og eventuelt lidt mere eddike.
Dild-olien
Blend den plukkede dild med den smagsneutrale olie i ca. 10 minutter på fuld kraft i en rigtig blender (ikke stavblender).
Olien bliver så varm at farvestoffet (klorofylet) i dilden vil blive aktiveret. Sigt derefter olien igennem en finmasket sigte. Olien må ikke presses igennem sigten, da den så vil blive grumset. Hæld olien i en ren beholder. Her kan den sagtens holde sig 2 uger, hvis ikke der kommer urenheder til.
Stenbiderrogn
Smag stenbiderrognen til med salt. Fordel den varme suppe i dybe tallerkner og anret rognen på billedet. Pynt med chips og urter. Du kan eventuelt servere en skefuld creme fraiche 18% til suppen.
Pynt
En god håndfuld små grove kartoffelchips og urter efter smag Evt. lidt creme fraiche 18%