STENBIDERROGN
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
200 g stenbiderrogn
-
12 hvide asparges
-
3 dl vand
-
1 spsk smør
-
1 tsk salt
-
1 bdt. dild
-
resten af citronen, som er brugt til at
-
presse saft af til saucen.
-
SAUCE MOUSSELINE:
-
2 æggeblomme
-
140 g smør
-
1/2 tsk flagesalt
-
1 citron, 3 spsk. saft herfra
-
1 dl piskefløde
-
sort peber, friskkværne
Skær enderne af de hvide asparges og skral dem.
Pres citronen og sæt saften til side til saucen.
Kom citronskallen, vand og salt i en gryde og kog
det op. Når det koger kommes asparges i gryden
sammen med en spsk. smør. Kog i ca. 5 minutter,
tag gryden af varmen, fisk aspargesen op og lad
den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Sauce Mousseline
Kom smør i en gryde og lad det smelte langsomt
ved svag varme. Hæld derefter forsigtigt det
klarede smør i en skål, og kasser vallen.
I en ren gryde piskes æggeblommer med citron-
saft og salt under lav varme, indtil æggeblom-
merne begynder at tykne. Sluk varmen og pisk
kraftigt det klarede smør i, som tilsættes lidt efter
lidt. Pisk fløden til en luftig flødeskum, og vend
den i saucen, som derefter smages til med salt og
en smule peber. Anret på en tallerken med stenbi-
der, asparges, sauce og dild på toppen.