Forår
STENBIDERROGN

STENBIDERROGN

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 200 g stenbiderrogn

  • 12 hvide asparges

  • 3 dl vand

  • 1 spsk smør

  • 1 tsk salt

  • 1 bdt. dild

  • resten af citronen, som er brugt til at

  • presse saft af til saucen.

  • SAUCE MOUSSELINE:

  • 2 æggeblomme

  • 140 g smør

  • 1/2 tsk flagesalt

  • 1 citron, 3 spsk. saft herfra

  • 1 dl piskefløde

  • sort peber, friskkværne

Skær enderne af de hvide asparges og skral dem.
Pres citronen og sæt saften til side til saucen.
Kom citronskallen, vand og salt i en gryde og kog
det op. Når det koger kommes asparges i gryden
sammen med en spsk. smør. Kog i ca. 5 minutter,
tag gryden af varmen, fisk aspargesen op og lad
den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

 

Sauce Mousseline
Kom smør i en gryde og lad det smelte langsomt
ved svag varme. Hæld derefter forsigtigt det
klarede smør i en skål, og kasser vallen.
I en ren gryde piskes æggeblommer med citron-
saft og salt under lav varme, indtil æggeblom-
merne begynder at tykne. Sluk varmen og pisk
kraftigt det klarede smør i, som tilsættes lidt efter
lidt. Pisk fløden til en luftig flødeskum, og vend
den i saucen, som derefter smages til med salt og
en smule peber. Anret på en tallerken med stenbi-
der, asparges, sauce og dild på toppen.

3. januar 2024 - 15:17