Forår
CAVIAR

CAVIAR

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • Ca. 100 g. kaviar af god kvalitet

  • (spørg din fiskehandler)

  • 250 g creme fraiche 38%

  • 1 røgpistol eller lidt røgessens

  • 1 udstikkerring, kop eller lign.

  • Vaffeldej:

  • 2 æg

  • 2 dl kærnemælk

  • 1 citron, saft og skal heraf

  • 130 g smør

  • 11/2 tsk. bagepulver

  • 250 g hvedemel

  • 11/2 tsk. salt

  • 1 bdt. blandede krydderurter –

  • ex. dild, kørvel, purløg

Vaffeldej:
Æggene skilles i æggehvide og æggeblomme. Æggeblom-
merne piskes luftige i en skål, hvorefter mælk, citronsaft og
skal tilsættes. Smør smeltes i en gryde over medium varme,
hvor det bruner let. Herefter tilsættes smørret til ægge- og
mælkeblandingen. Bagepulver, mel og salt røres sammen, og
vendes sammen med de våde ingredienser samt de grofthak-
kede urter. Æggehviden piskes helt stiv med en håndmixer,
hvorefter den stive æggehvide vendes forsigtigt ind i dejen.
Bag vaflerne i et vaffeljern, der er smurt med smør.

 

Røget creme fraiche:
Creme fraichen lægges i et lille fad, der dækkes med film.
Stik slangen fra røgpistolen ind under filmen og hold filmen
tæt om slangen. Brug pistolen til at puste røg ind under
filmen og lad det hvile under filmen til det smager af røg.
Udstik vaflerne dekorativt og læg kaviaren på. Tag en lille
skefuld creme fraiche og anret det på tallerkenen som på
billedet. Pynt med urter og server.

3. januar 2024 - 15:17