Forår
STEGTE TORSKEROGNS BUKSER

STEGTE TORSKEROGNS BUKSER

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • Torskebukser:

  • 700-800 g små torskerogns-

  • bukser

  • 1 skalotteløg

  • 1/2 økologisk citron

  • 1-2 laurbærblade

  • 10-12 sorte peberkorn

  • 1/2 tsk. korianderfrø - kan

  • udelades

  • 1 bdt. frisk dild

  • 1 spsk. salt

  • I øvrigt:

  • 4 skiver rugbrød

  • 1 agurk

  • 1 bundt radise

  • 400 g hytteost

  • Salt

Dagen før:
Læg torskerognsbukserne i en gryde og dæk dem med
vand. Pil skalotteløget og skær det i grove skiver. Kom det i
gryden sammen med citronsaft og den pressede citronskal,
laurbærblade, peberkorn, korianderfrø, dild og salt. Bring
forsigtigt gryden i kog, skum af undervejs, og lad rognen
pochere blidt i 20 minutter – ca. 10-15 minutter længere
tid, hvis der er tale om store torskerognsbukser. Skær en af
dem igennem for at tjekke, om
de er færdige. Husk
at de stadig får
lidt tilberedning under afkølingen. Lad torskerognsbukserne
afkøle i lagen. Pil eventuelt til sidst hinderne af.

På dagen:
Skær skiver af bukserne og vend dem i mel. Steg dem i smør
på middelhøj varme. Del agurken på langs og skrab kernerne
ud med en teske. Skær kødet i tern. Skær radiserne i mund-
rette stykker.
Rør hytteost med agurk, radiser og smag til med salt og
peber. Rist rugbrødet. Anret dekorativt som vist på
billedet.

3. januar 2024 - 15:17