Forår
LAKSEMOUSSE

LAKSEMOUSSE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 200 g varmrøget laks

  • 50 g stenbiderrogn

  • 1 spsk. fløde

  • 1 skalotteløg

  • 1 bdt. frisk dild

  • 1 past. æggehvide

  • 3 blade husblas

  • 1 avocado

  • Lidt citron- eller limesaft

  • Salt og peber

Udblød husblassen i koldt vand efter anvisning på pakken. Pisk
æggehviden stiv. Pres vandet ud af de tre blade husblas og rør
dem sammen med en deciliter vand, der lige er gået af kog. Lad
det køle lidt af, så det tykner en smule.


Hak løg og dild meget fint.

 

Fjern evt. skind fra laksen og kom laksekødet op i en skål. Rør
fisken blød med en gaffel. Tilsæt fløde, en spiseskefuld løg, en
stor spiseskefuld dild, salt og peber. Tilsæt det lettere stivnede
kogevand under omrøring, ca. 50 gram. Rør forsigtigt den piske-
de æggehvide i lakseblandingen.


Fordel lakseblandingen i 4 forme. Stil på køl i minimum 3-4 timer.


Lige inden servering røres avocadoen blød med en gaffel eller
i blender. Smag til med lidt salt, peber og citronsaft. Vend lak-
semoussen ud på tallerknerne og fordel avocadomoussen over
laksen. Pynt med et lag af stenbiderrogn samt lidt dild.

3. januar 2024 - 15:17