Forår
INDBAGT HVILLING

INDBAGT HVILLING

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g filet af hvilling

  • 350 g helbladet spinat

  • 200 g brune svampe

  • 1 lime

  • 2-3 dl. piskefløde

  • 2 spsk. smør

  • 1-2 spsk. hvedemel

  • 2-4 spsk. sukker

  • Salt og peber

  • 4 plader butterdej

  • 1 æg

Kom lidt smør på en pande og rist
svampene til de er gyldne. Sæt dem
til side. Kom lidt smør på panden igen
og damp spinaten et par minutter.
Drys mel på spinaten og tilsæt piske-
fløde. Kog et par minutter til sovsen
har en tyk konsistens.
Tilsæt de ristede svampe.
Kom saft og fintreven skal af lime i
spinatsovsen og smag til med sukker,
salt og peber. Sæt blandingen på
køl og lad den køle helt af, inden den
lægges på butterdejen.
Gnid fisken i salt og skyl den.
Dup derefter med køkkenrulle så den
er tør. Skær fisken i passende stykker,
så de kan ligge i butterdejen.
Rul butterdejspladerne ud i kvadrater
på ca. 20 x 20 cm. Læg spinat/svam-
peblanding på bunden og dernæst fisk
og så mere spinat/svampeblanding.
Træk op i hvert hjørne og saml alle
hjørner over fyldet. Klem siderne
sammen på skrå nedefter. Pisk ægget
let og pensl pakkerne forsigtigt.
Pakkerne bages i ovnen i
20-25 minutter ved 210°C (alm. ovn).
Server med en grøn salat og flutes.

3. januar 2024 - 15:17