FISH AND CHIPS HVILLING
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
600 g fileter af hvilling
-
2½ dl øl
-
200 g hvedemel
-
½ tsk bagepulver
-
Flagesalt
-
Friskkværnet peber
-
2 spsk. hvedemel (til at sigte over fisken)
-
1 liter olie (velegnet til friture)
-
.
-
POMMES FRITES:
-
6 store bagekartofler
-
1½-2 liter olie (velegnet til friture)
-
Groft salt eller kryddersalt
-
.
-
SAUCE TARTARE:
-
2 dl. mayonnaise
-
½ dl. creme fraiche 18%
-
2 spsk. hakkede cornichoner
-
1 spsk. hakket kapers
-
1 skalotteløg
-
2-4 tsk. dijonsennep
-
1 spsk. finthakket persille eller purløg
-
Lidt citronsaft
-
Salt og peber
SAUCE TARTARE:
Hak skalotteløg fint og bland alle
ingredienser sammen. Smag til med
salt og peber samt eventuelt ekstra
dijonsennep og citronsaft.
FISK:
Bland mel med bagepulver, salt og peber.
Pisk langsomt øl i til dejen er lind og
flydende. Lad dejen hvile en halv times
tid. Skær fisken i passende stykker og dup
fiskestykkerne helt tørre med køkkenrulle.
Varm en gryde med olie op. Olien har
den perfekte temperatur på omkring
175 grader. Den skal småsyde, når der
forsigtigt stikkes enden af en
trægrydeske i olien.
Sigt lidt hvedemel over fiskestykkerne
og dyp derefter fiskestykkerne i øldejen.
Sænk forsigtigt to stykker fisk ad gangen
ned i den varme olie. Steg til de er gyldne
og sprøde. Tag fisken op med en hulske
og lad den dryppe godt af på et stykke
køkkenrulle.
POMMES FRITES:
Skyl kartoflerne og skræl dem.
Skær ender og sider på kartoflerne
væk, så man kan skære helt perfekte
pomfritter. Skær kartoflerne i skiver
á ca. 1 cm. og dernæst skæres skiverne til
pomfritter, så de er ca. 1×1 cm.
Det er vigtigt, at de er samme størrelse,
så de bliver tilberedt ens.
Kom pomfritter op i en stor skål med
koldt vand. Her skal de ligge i ca.15
minutter – for at fjerne så meget stivelse
som muligt. Imens pomfritterne ligger i
vandet varmes olien op til 130 grader.
Hæld vandet fra pomfritterne, og skyl dem
grundigt igen i vand. Nu skal pomfritterne
tørres i et viskestykke eller lignende.
Blancher pomfritterne i den varme olie
i 8 -10 minutter. Tag pomfritterne op af
olien med en hulske og lad dem dryppe af.
Spred dem ud på en bageplade
og lad dem køle af. Varm olien op til
180 grader og kom de afkølede pomfritter
tilbage i olien og steg dem til de er helt
gyldne og sprøde. Tag dem op med en
hulske og lad dem dryppe af. Drys med
dit favoritkrydderi eller kryddersalt