LAKS I FAD
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
500 g laksefilet
-
2 rødløg
-
200 g spidskål
-
1 spsk. smør
-
150 g gulerødder
-
1 bdt. grønne asparges
-
1 håndfuld frisk dild
-
Salt og peber
-
1 dl hvidvin
-
1 dl grøntsagsbouillon
-
1½ dl piskefløde
-
.
-
TILBEHØR
-
600 g nye kartofler
-
Salt
-
1 håndfuld frisk dild
-
1 citron
Skær laksen i 4 portionsstørrelser. Skær løget i tynde skiver og snit
spidskålen fint. Steg løg og spidskål i smør på en varm pande i et par
minutter til kålen falder en smule sammen.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Klargør aspargesene, og
skær dem i halve på den lange led. Fordel spidskål, løg, gulerødder og
asparges i et ovnfast fad. Hak dilden og drys den over grøntsagerne. Krydr
med salt og peber. Hæld hvidvin, bouillon og fløde i fadet, og bag retten
i ovnen i 10 minutter ved 200°C. Tag fadet ud af ovnen, og vend rundt i
grøntsagerne. Placer laksestykkerne oven på og bag retten i yderligere 10-
15 minutter eller til fisken er gennemtilberedt.
Drys hakket dild over laksen og server med nykogte kartofler og citron.