Forår
LAKS I FAD

LAKS I FAD

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g laksefilet

  • 2 rødløg

  • 200 g spidskål

  • 1 spsk. smør

  • 150 g gulerødder

  • 1 bdt. grønne asparges

  • 1 håndfuld frisk dild

  • Salt og peber

  • 1 dl hvidvin

  • 1 dl grøntsagsbouillon

  • 1½ dl piskefløde

  • .

  • TILBEHØR

  • 600 g nye kartofler

  • Salt

  • 1 håndfuld frisk dild

  • 1 citron

Skær laksen i 4 portionsstørrelser. Skær løget i tynde skiver og snit
spidskålen fint. Steg løg og spidskål i smør på en varm pande i et par
minutter til kålen falder en smule sammen.


Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Klargør aspargesene, og
skær dem i halve på den lange led. Fordel spidskål, løg, gulerødder og
asparges i et ovnfast fad. Hak dilden og drys den over grøntsagerne. Krydr
med salt og peber. Hæld hvidvin, bouillon og fløde i fadet, og bag retten
i ovnen i 10 minutter ved 200°C. Tag fadet ud af ovnen, og vend rundt i
grøntsagerne. Placer laksestykkerne oven på og bag retten i yderligere 10-
15 minutter eller til fisken er gennemtilberedt.
Drys hakket dild over laksen og server med nykogte kartofler og citron.

3. januar 2024 - 15:17