Forår
MARINERET SILD

MARINERET SILD

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g sildefileter

  • 1 dl sukker

  • 1 dl vand

  • 1 dl lagereddike

  • 6 enebær

  • 1 løg

  • 2 grankviste

  • 1 dl Aalborg Nordguld Akvavit

  • Toastbrød eller skiver af franskbrød

  • .

  • Karrysalat:

  • ¼ l creme fraiche

  • 2 røde æbler

  • 1 rødløg i tynde ringe

  • 75 g tørrede tranebær

  • 1 bk. karse

  • 1 tsk. karry

  • Groft salt

  • ¾ tsk. friskkværnet peber

Marinerede sild:
Eddike, sukker og vand koges op i en gryde og køles derefter
ned. Enebær, gran, Aalborg Nordguld Akvavit og løg i både eller
ringe tilsættes lagen. Lagen hældes over sildefileterne, hvorefter
de sættes på køl i minimum 24 timer.


Karrysalat:
Skær rødløg i tynde ringe og æbler i små fine tern. Vend creme
fraiche sammen med æbler, løg, tranebær, karse, karry, salt og
peber. Stil karrysalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time og
smag den til inden servering.
Ved servering ristes brødet let på en varm pande med lidt smør
og serveres sammen med sildefileterne og karrysalaten.

3. januar 2024 - 15:17