MARINERET SILD
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
500 g sildefileter
-
1 dl sukker
-
1 dl vand
-
1 dl lagereddike
-
6 enebær
-
1 løg
-
2 grankviste
-
1 dl Aalborg Nordguld Akvavit
-
Toastbrød eller skiver af franskbrød
-
.
-
Karrysalat:
-
¼ l creme fraiche
-
2 røde æbler
-
1 rødløg i tynde ringe
-
75 g tørrede tranebær
-
1 bk. karse
-
1 tsk. karry
-
Groft salt
-
¾ tsk. friskkværnet peber
Marinerede sild:
Eddike, sukker og vand koges op i en gryde og køles derefter
ned. Enebær, gran, Aalborg Nordguld Akvavit og løg i både eller
ringe tilsættes lagen. Lagen hældes over sildefileterne, hvorefter
de sættes på køl i minimum 24 timer.
Karrysalat:
Skær rødløg i tynde ringe og æbler i små fine tern. Vend creme
fraiche sammen med æbler, løg, tranebær, karse, karry, salt og
peber. Stil karrysalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time og
smag den til inden servering.
Ved servering ristes brødet let på en varm pande med lidt smør
og serveres sammen med sildefileterne og karrysalaten.