STEGT HAVKAT
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
600 g filet af havkat
-
1 bdt. grønne asparges
-
1 bdt. hvide asparges
-
100 g rygeost
-
2 dl fiskefond
-
2 dl piskefløde
-
250 g cherrytomater
-
4 radiser
-
1 klat smør
-
1 bdt. purløg
-
5 dl neutral olie
-
Salt og peber
-
Pynt
-
Kørvel
-
Stedmoderblomster
Fremgangsmåde
Kog fiskefonden op med piskefløde og rygeost.
Skum saucen op ved at blande med en stavblender. Herved samles de forskellige smagsnuancer til en lækker sauce.
Blend neutral olie og hakket purløg i 5 minutter i en blender. Resulatet bliver den flotteste purløgsolie, der lægger sig som små, grønne perler i den lyse sauce ved anretningen.
De grønne og hvide asparges skylles godt og den nederste trevlede del skæres eller knækkes af. De hvide asparges skrælles forsigtigt. Giv begge slags asparges et hurtigt opkog i en gryde med lidt vand og en klat smør. Husk de skal have bid – så smager de allerbedst.
Skær dem i mindre stykker.
Cherrytomater halveres og bages i ovnen ved 180°C varmluft i 15 minutter. Skær skiver af radiser på et mandolinjern.
Del havkatfileten i passende stykker og steg dem på en varm pande i neutral olie i 2 minutter. Vend dem om til sidst og giv dem 30 sekunder før de tages af panden. Krydr med salt og peber.