Forår
RISTET HAVKAT

RISTET HAVKAT

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 600 g filet af havkat

  • 1 net blåmuslinger

  • 1 dl hvidvin

  • 1 liter hummerfond/bisque

  • 2 dl piskefløde

  • ¼ bdt. basilikum

  • 3 stilke bredbladet persille

  • 6 cherrytomater

  • Pynt

  • Morgenfrueblomster

Blåmuslingerne skylles og renses for eventuelt ”skæg”. Vær opmærksom på at muslinger, der er åbne, skal lukke sig ved et let slag på skallen. Gør de ikke det, skal de kasseres. Desuden skal muslinger, der ikke har åbnet sig under kogningen, kasseres.

 

Hummerfonden koges op og piskefløden tilsættes. Skum bisquen op ved at blende med en stavblender lige inden servering.

 

Hæld hvidvin i en gryde sammen med muslingerne og giv dem et kort opkog med låg på – dampen vil åbne muslingerne, og de er klar til at blive serveret. Rist stykker af havkatfileten i neutral olie på en varm pande i 2 minutter. Vend dem om til sidst og giv dem 30 sekunder, før de tages af panden. Krydr med salt og peber. Skær tomaterne i kvarte og skrab kernerne ud.

Ved anretning placeres den ristede havkat i midten af tallerkenen og de dampede muslinger lægges rundt om. Hæld bisquen på og anret med bredbladet persille og basilikum. Pynt med morgenfrueblomster.

3. januar 2024 - 15:17