POCHERET HAVKAT
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
600 g filet af havkat
-
8 aspargesbroccoli
-
4 gulerødder
-
250 g smør (skåret i små tern)
-
1 dl hvidvin
-
1 skalotteløg
-
1 citron
-
50 g citrusperler
-
50 g ørredrogn
-
Pynt
-
Spiselige blomster
Fremgangsmåde
Skær havkatfileten ud i fingretykke strimler – og flet dem sammen til små rosetter.
Klargør grøntsagerne og hak skalotteløg fint. Skær de skrællede gulerødder i mindre stykker. Hæld hvidvin og løg i en lille gryde og reducer til der næsten ingen væske er tilbage. Pisk dernæst stille og roligt tern af smør ud i væsken. Smag saucen til med salt og peber samt citronsaft – det er vigtigt at saucen får godt med syre fra hvidvin og citronsaft, da den indeholder meget smør.
Damp aspargesbroccoli i 3 minutter sammen med gulerødder. Havkatrosetterne pocheres (tilberedning lige under kogepunktet) i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber.
Ved anretning pyntes retten med ørredrogn og citrusperler samt de spiselige blomster.