Forår
POCHERET HAVKAT

POCHERET HAVKAT

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 600 g filet af havkat

  • 8 aspargesbroccoli

  • 4 gulerødder

  • 250 g smør (skåret i små tern)

  • 1 dl hvidvin

  • 1 skalotteløg

  • 1 citron

  • 50 g citrusperler

  • 50 g ørredrogn

  • Pynt

  • Spiselige blomster

Fremgangsmåde

 

Skær havkatfileten ud i fingretykke strimler – og flet dem sammen til små rosetter.

 

Klargør grøntsagerne og hak skalotteløg fint. Skær de skrællede gulerødder i mindre stykker. Hæld hvidvin og løg i en lille gryde og reducer til der næsten ingen væske er tilbage. Pisk dernæst stille og roligt tern af smør ud i væsken. Smag saucen til med salt og peber samt citronsaft – det er vigtigt at saucen får godt med syre fra hvidvin og citronsaft, da den indeholder meget smør.

 

Damp aspargesbroccoli i 3 minutter sammen med gulerødder. Havkatrosetterne pocheres (tilberedning lige under kogepunktet) i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber.

Ved anretning pyntes retten med ørredrogn og citrusperler samt de spiselige blomster.

3. januar 2024 - 15:17