LAKSEMOUSSE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
200 g varmrøget laks
-
50 g stenbiderrogn
-
1 spsk. fløde
-
1 skalotteløg
-
1 bdt. frisk dild
-
1 past. æggehvide
-
3 blade husblas
-
1 avocado
-
Lidt citron- eller limesaft
-
Salt og peber
Fremgangsmåde
Udblød husblassen i koldt vand efter anvisning på pakken. Pisk æggehviden stiv. Pres vandet ud af de tre blade husblas og rør dem sammen med en deciliter vand, der lige er gået af kog. Lad det køle lidt af, så det tykner en smule.
Hak løg og dild meget fint.
Fjern evt. skind fra laksen og kom laksekødet op i en skål. Rør fisken blød med en gaffel. Tilsæt fløde, en spiseskefuld løg, en stor spiseskefuld dild, salt og peber. Tilsæt det lettere stivnede
kogevand under omrøring, ca. 50 gram. Rør forsigtigt den piskede æggehvide i lakseblandingen.
Fordel lakseblandingen i 4 forme. Stil på køl i minimum 3-4 timer.
Lige inden servering røres avocadoen blød med en gaffel eller i blender. Smag til med lidt salt, peber og citronsaft. Vend laksemoussen ud på tallerknerne og fordel avocadomoussen over laksen. Pynt med et lag af stenbiderrogn samt lidt dild.