Forår

MINIQUICHE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • TÆRTEDEJ:

  • 100 g smør

  • 175 g hvedemel

  • 1 dl sesamfrø

  • ¼ tsk. salt

  • 1 æggeblomme

  • 1 spsk. koldt vand

  • FYLD:

  • 200 g spæd spinat

  • 5-6 forårsløg

  • 4 æg

  • 250 g ricotta (eller hytteost)

  • Salt og peber

  • PYNT:

  • 150 g stenbiderogn

  • 2 dl creme fraiche

  • Dild

Fremgangsmåde

 

Dej
Skær smørret i små terninger og smuldr dem med mel, sesamfrø og salt, til det ligner revet ost. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter i køleskab. Beklæd 4-6 små tærteforme med dejen og forbag dem i 10 minutter ved 200°C grader på midterste ovnribbe.

 

Fyld
Skyl spinaten og snit forårsløgene i tynde skiver. Kog spinat og løg i 2-3 minutter i letsaltet vand, og afdryp det godt i en sigte. Pisk æg og ricotta sammen. Vend grøntsagerne i. Kom fyldet i de forbagte tærter og stil dem i ovnen ved 175°C på midterste ovnribbe i ca. 40 minutter til de er gennembagte og gyldne.
Server de lune eller kolde miniquiche. Pynt med stenbiderrogn, creme fraiche og lidt frisk dild.

12. december 2024 - 10:46