Forår
MØRKSEJ LOINS

MØRKSEJ LOINS

Til 2 personer

INGREDIENSER

  • 2 loins af mørksej (ca. 175 g pr. stk.)

  • 2 gulerødder

  • 1 porre

  • 100 g blomkål

  • 4 stilke dild

  • 2 dl fløde

  • 1 citron

  • 1 spsk. grov fiskesennep

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

 

Mørksejen lægges i en alubakke eller i et ovnfast fad – ikke et alt for stort fad, da sennepsflødesauce gerne skal gå ca. 1/3 op på fisken. Grøntsagerne snittes i fine mundrette stykker og dilden hakkes, hvorefter det toppes oven på fisken.
Riv det meste af citronskrællen i fløden og tilsæt den grove fiskesennep.
Smag til med salt og peber. Hæld flødesaucen udover fisken. Sæt fadet i ovnen ved 180°C i ca. 18-20 minutter.
Server med nye danske kartofler – og hvis det kniber med dem, så er et godt alternativ små ovnbagte petitkartofler med skæl vendt i olie og sesam.

12. december 2024 - 09:17