Forår

POCHERET PIGHVAR

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 600 g filet af pighvar

  • 500 g blåmuslinger

  • 1 løg

  • ½ rød chili

  • 2 fed hvidløg

  • 1 lille glas soltørrede tomater

  • 2 dl tør hvidvin

  • 2 dl piskefløde

  • 1 spsk. olivenolie

  • 1 knivspids safran

  • 8 aspargesbroccoli

  • Flagesalt

  • Friskkværnet sort peber

  • Dildkviste og bredbladet persille til pynt

Fremgangsmåde


Rens muslingerne ved at skrubbe skallerne under lidt rindende vand – de må ikke stå i blød.
Kassér alle muslinger, hvor skallen er i stykker samt de åbne muslinger, der ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen.

 

Klargør grøntsagerne. Hak løg, hvidløg og chili fint og sauter i olivenolie i en stor gryde til løgene er klare og bløde. Kom muslinger, safran, soltørrede tomater og hvidvin i gryden og læg låg på. Lad det koge ved middelvarme i 5-10 minutter til muslingerne har åbnet sig.

 

Sigt væden fra muslingerne, og hæld saucen tilbage i gryden. Dæk muslingerne til, så de holder temperaturen, mens saucen koges ind.
Kog hvidvinssaucen ind. Skru godt op for varmen og hold øje med det hele tiden, så det ikke koger tørt – det går forholdsvis stærkt. Skru ned for varmen, når der er cirka 1 dl hvidvinssauce tilbage. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Kom muslingerne tilbage i gryden(kasser dem der ikke har åbnet sig), læg låg på og varm op til det koger i cirka 1-2 minutter.
Hæld i en stempelkande(det er en sjov og anderledes måde at anrette på).

 

Damp aspargesbroccoli i 2 minutter i letsaltet vand. Pighvarfilterne pocheres – det vil sige, de skal tilberedes lige under kogepunktet i 4-5 minutter alt efter tykkelse.

22. november 2024 - 12:53