Forår
STEGT HELLEFLYNDER

STEGT HELLEFLYNDER

Til 2 personer

INGREDIENSER

  • 2 fileter af helleflynder (á 180 g)

  • 4 stilke grønkål

  • 6 rosenkål

  • 100 g flowersprouts

  • 1 citron

  • 6 jordskokker

  • Smør og olie til stegning

  • 1 bdt. persille

  • 1 dl fiskefond

  • 2 dl piskefløde

  • 50 g smør

  • Kørvel

Fremgangsmåde

 

Klargør grøntsagerne (jordskokkerne skal beholde skrællen på). Bag jordskokker i ovnen ved 180°C i 40 minutter. Når de er kølet lidt af, skæres de i 2 cm tykke skiver og lige før servering steges de i smør. De tre forskellige typer kål skæres i mundrette stykker. Dernæst dampes de møre i lidt vand med smør. Krydr med salt og peber samt lidt fintrevet citronskal.
Kog fiskefond og piskefløde op og blend persillen i saucen sammen med smør i tern. Smag persillesaucen til med salt og peber samt lidt citronsaft.
Helleflynderfileterne steges på en varm pande i neutral olie i 2 minutter.
Vend og steg yderligere 30 sekunder før de tages af panden.
Anret jordskokkerne og de forskellige slag kål i den ene side af tallerken – og helleflynderen på den anden. Hæld persillesauce ved og pynt med kørvel.

2. januar 2025 - 09:50