Forår
STENBIDERROGN

STENBIDERROGN

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 300 g stenbiderrogn

  • 250 g creme fraiche 38%

  • 1 bdt. purløg

  • 1 rødløg

  • ½ bdt. dild

  • 1 citron

  • BOGHVEDEBLINIS

  • 150 g sødmælk

  • 2 æg

  • 1 tsk. salt

  • 2 tsk. sukker

  • 7 g bagepulver

  • 75 g boghvedemel

  • 75 g hvedemel

  • 50 g smeltet, brunet smør

  • Ekstra smør til stegning.

FREMGANGSMÅDE
Til blinis piskes mælk, æg, salt og sukker sammen. Rør dernæst boghvedemel, hvedemel og bagepulver sammen og sigt det i æggeblandingen. Rør dejen sammen og tilsæt det smeltede smør. Lad dejen trække 20 minutter. Kom den i en sprøjtepose. Kom en smule smør på blinispanden. Hæld dej på og bag 2-3 minutter på hver side til de er gyldne og lækre. Anret de gyldne boghvedeblinis på et flot fad og læg en god skefuld stenbiderrogn på.
Pynt med purløg, dild og rødløg.

 

CREMEFRAICHEBOARD
Snit purløg fint, pluk dildkviste og hak rødløget fint. Smør creme fraichen ud på et lille fad/tallerken og drys med fintsnittet purløg, rødløg, dild og citronskal.
OBS: Med en teske tager man en klat creme fraiche op på sin blinis – og så er det bare at ”snacke” løs.

22. november 2024 - 12:44