STENBIDERROGN
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
200 g stenbiderrogn
-
12 hvide asparges
-
3 dl vand
-
1 spsk smør
-
1 tsk salt
-
1 bdt. dild
-
resten af citronen, som er brugt til at presse saft af til saucen.
-
SAUCE MOUSSELINE:
-
2 æggeblomme
-
140 g smør
-
1/2 tsk flagesalt
-
1 citron, 3 spsk. saft herfra
-
1 dl piskefløde
-
sort peber, friskkværnet
Fremgangsmåde
Skær enderne af de hvide asparges og skral dem.
Pres citronen og sæt saften til side til saucen.
Kom citronskallen, vand og salt i en gryde og kog det op. Når det koger kommes asparges i gryden sammen med en spsk. smør. Kog i ca. 5 minutter, tag gryden af varmen, fisk aspargesen op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Sauce Mousseline
Kom smør i en gryde og lad det smelte langsomt ved svag varme. Hæld derefter forsigtigt det klarede smør i en skål, og kasser vallen.
I en ren gryde piskes æggeblommer med citronsaft og salt under lav varme, indtil æggeblommerne begynder at tykne. Sluk varmen og pisk kraftigt det klarede smør i, som tilsættes lidt efter lidt. Pisk fløden til en luftig flødeskum, og vend den i saucen, som derefter smages til med salt og en smule peber. Anret på en tallerken med stenbider, asparges, sauce og dild på toppen.